advies voor CV ketel

CV ketel kiezen?

Wij geven u graag een goed advies, zodat u de juiste keuze maakt


Wanneer u een nieuwe CV-ketel nodig heeft, wilt u er graag een, waarmee u jaren vooruit kunt en die ook nog eens zuinig is in zijn verbruik. Daarom is het belangrijk na te gaan welke CV-ketel het best bij uw situatie past. Een CV-ketel die meer capaciteit heeft, dan u werkelijk nodig heeft, is nadelig voor het rendement van uw CV-ketel. Om tot de juiste keuze van een CV-ketel te komen, komt een van onze adviseurs vrijblijvend naar u toe om tot de juiste keuze te komen. 


Wilt u graag geadviseerd worden?
 


Prijzen CV-ketels


De prijs van een nieuwe CV-ketel is van meerdere factoren afhankelijk.

Een belangrijke factor is de capaciteit van de CV-ketel. De capaciteit die u nodig heeft, wordt onder meer bepaald door het aantal kamers dat verwarmt moet worden, het aantal tappunten waar (tegelijkertijd) warm water uit moet komen, het type woning' en het aantal personen in uw woning.


Wanneer u het kopen van een CV-ketel een te grote uitgave vindt, biedt Pavento ook de mogelijkheid tot het huren van een CV-ketel. Bij een huurketel is het service en onderhoud inbegrepen.

 

Prijzen CV-ketels

Belangrijk bij de keuze van een CV-ketel

Een CV-ketel moet passen bij uw situiatie. Belangrijke kenmerken bij het kiezen van de juiste CV-ketel:


  • Het type woning.
  • De isolatiewaarde van uw woning
  • Aantal kamers dat verwarmt moet worden
  • warmwater capaciteit
  • tegelijk op meer punten warm water tappen?
  • heeft u een dousche/stort dousche of bad.

Onze adviseurs helpen u graag de juiste CV-ketel te kiezen.


vraag direct een adviesgesprek aan

 
Het juiste vermogen van uw CV-ketel

Wanneer u een CV-ketel nodig heeft, is het belangrijk om een juiste keuze te maken in de capaciteit van uw CV-ketel. De capaciteit van uw CV-ketel wordt aangeduid in KW (kilowatt). Een te kleine of te grote CV-ketel zorgt er immers voor dat het rendement van uw CV-ketel verminderd. Om een keuze te maken tot de juiste CV-ketel spelen verschillende factorren een belangrijke rol. Een belangrijke factor is bijvoord het type woning, hoe de woning geïsoleerd is en de grootte van de woning.

Heeft u een grotere woning of is uw woning slecht geïsoleerd? Dan is het belangrijk een CV-ketel te kiezen met een groter vermogen. Hieronder vind u een overzicht voor welk vermogen bij een bepaald type woning past. Let op: Dit is slechts een indicatie en kan hiervan afwijken. Wanneer u niet zeker weet welk type ketel bij uw situatie past, komt een van onze adviseurs vrijblijvend bij u langs om u van het juiste advies te voorzien.

 
Type woning Appartement Rijtjeswoning Hoekwoning 2-1 kap VRIJSTAANDE WONING
 Vereist vermogen 11 tot 23 KW  16 tot 28 KW  16 tot 30 KW  16 tot 30 KW   groter dan 30 KW
 Aanbieding

Door grotere inkopen zijn onze zonnepanelen nu nog scherper geprijsd!

Profiteer in onze webshop

 

De CW-waarde van uw CV-ketel

Een van de belangrijkste kenmerken van een CV-ketel is de CW-waarde. De CW-waarde geeft aan hoeveel warm water uw CV-ketel kan levere. Heb je bijvoorbeeld een bad en/of stortdousche, dan doe kunt u het beste een CV-ketel kiezen met een hogere CW-waarde. Ook wanneer u bijvoorbeeld tegelijkertijd uit meerdere kraneen warm water wilt krijgen, kunt u het beste kiezen voor een CV-ketel met een groeter capaciteit. Wanneer u gebruik maakt van een CV-ketel met een CW5 of CW6 wwarde, is het wel belangrijk dat u de waterdruk van uw CV-ketel voldoende is.

Hieronder ziet u een overzicht waar de verschillende klasse CV-ketels geschikt voor zijn.

 
CW-WAARDE BAD HOEVEELHEID WATER 40° HOEVEELHEID WATER 60° KRAAN DOUSCH  GELIJKTIJDIG GEBRUIK
GELIJKTIJDIG GEBRUIK
CW3 NEE 10 liter p/min   6 liter p/min JA  Spaardouche  NEE NEE
CW4 NORMAAL BAD 13 liter p/min   8 liter p/min JA  Normale douche BEPERKT  BEPERKT
CW5 GROOT BAD 17 liter p/min 10 liter p/min JA  Stort/Regendouche REDELIJK  REDELIJK
CW6 GROOT BAD 20 liter p/min 12 liter p/min JA  Stort/Regendouche GOED  GOED